top of page

Říkáte, že musíte do práce? Co na to děti?

Říkáte, před dětmi, že musíte do práce? Že musíte vydělávat peníze? Že musíte někam jít, něco dělat.... Co myslíte, že to s nimi dělá? Je to smutný pohled na to, že rodiče jsou oběti. Získají pocit, že dospělost je otročina a budou odmítat převzít za sebe odpovědnost.

Zkuste jim říci pravdu. Že jdete do práce, protože chcete peníze. Že pracujete proto, že vás na tom to a to baví. Že se těšíte na kolegy. Že vám dává smysl to co děláte. Že ze své práce máte dobrý pocit.... Vyprávějte si co hezkého jste zažili v práci a ve škole. Ať si vaše děti zvyknou, že i učení a práce je inspirací a radostí a může být částečně seberealizací. Vzpomeňte na Toma Sawyera, jak mu kluci záviděli, že natírá plot. Ukazoval jak moc si to užívá. Dělal to s takovým zaujetím, že mu kamarádi brali štětku z ruky.

Vaše děti se pak nebudou bát dospět, pracovat, přebírat zodpovědnost. Dovolí si užívat i nějakou tu námahu při učení a později i v práci. Protože pracovat a učit se 8 hodin denně jen kvůli pár hodinám, když přijdeme z práce by nedávalo smysl.

Já svou práci velmi miluji a kdybych namohla pracovat, bylo my mi asi smutno.

Když mě něco přestane bavit, tak hledám způsoby jak to změnit dokud mě to zase nebaví. Někdy to byl nějaký další kurz jindy studium VŠ, jindy změna pracovní pozice. Tak už to dělám 25 let a stále chodím do práce ráda. Moc si přeji, abych v tom mohla pokračovat a do konce života. Protože mi to dává smysl. Jak jste na tom vy? A co o tom vědí vaše děti?

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page