top of page

Proč vás nikdo neosloví aneb Jak si přilákat lásku


Je mnoho pravidel pro společné soužití, jak si najít toho pravého, tu pravou...

Ale co dělat aby si někdo vybral nás?

Jedním z nejsilnějších aspektů za dobu své praxe pociťuji jednu základní hodnotu. Umění si hrát. Způsob jakým si hrajeme. (Např. jak moc potřebujeme být první, jak to dokážeme dohrát i když nás to moc nebaví, jak se chováme když nevyhráváme, jak se u hry bavíme, smějeme, jak dodržujeme pravidla jak dokážeme s druhými sdílet jejich úspěch..)

Je kolem nás mnoho mladých, krásných, výkonných, studovaných - "dokonalých" lidí, nicméně smutných, že jsou sami. Pak je tu spousta méně atraktivních lidí, méně výkonných, méně chytrých a oni žijí v partnerství.

Zdá se, že to nedává smysl. Co je odlišuje? Téměř v každé individuální konstelaci, kterou jsem stavěla klientům, kteří mají problémy s partnerstvím, jsem našla společný bod. Odsuzování, nedůvěra, kritika, odstup, vůči svému vnitřnímu dítěti. A protože tento vztah se nám zrcadlí do partnerství, tak podobné pocity s námi zažívají naši blízcí (partneři, děti a někdy i přátelé, kolegové).

Vzpomeňte, co vás v životě rozsvítí, rozveselí, s kým se od srdce zasmějete, s kým se rádi potkáváte, koho si vybíráte, když chcete slavit, užívat si .... žít ?

Obvykle je to s lidmi, kteří se příliš neřeší, kteří příliš neřeší ani druhé, nejsou tak přísní, kritičtí, pedantští…. Jsou hraví, uvolnění, umí se smát sami sobě, dokáží přijmout kritiku a neberou si věci moc osobně. Z nich nemáme pocit že nás odsoudí, když šlápneme vedle, že nás pomluví, když nebudeme perfektní, že nás neodepíšou, když neuděláme to co oni přesně očekávají. Tito lidé si vnitřně důvěřují, proto my vedle nich nemusíme být perfektní, aby oni se cítili dobře. To jsou ti, se kterými bychom jeli rádi třeba na dovolenou, se kterými rádi posedíme a v jejich přítomnosti je náš život lehčí.

Jak na to? Transakční analytici by zde hovořili o práci s vnitřním dítětem. Esoterici o práci s duší.... Ať tomu řekneme jakkoli, pravdou zůstává, že když se uvolníme zevnitř, tak odpadnou všechny masky, všechny nánosy, bolestivá záda, pnutí, začneme volně dýchat - být šťastní.

Pokud tedy chcete udělat první krok ke svému spokojenému partnerství, pozorujte svůj dech. Jak se vám kde dýchá. Jak váš dech reaguje na různé lidi, na různé situace. Dejte tomuto plnou pozornost. Ne tomu co se odehrává mimo vás, ale co s vámi ta "nedokonalá" situace dělá :). To je 70% úspěchu! Pokud chcete vědět, kde je váš konkrétní důvod toho, že jste sami, přihlaste se na Víkend pro tělo a duši aneb sám sobě partnerem. 4. srpen – 6. srpen 2017 v Táboře.

Tohle přináší hra:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page